Арестуваха началника на ГКПП "Калотина" за корупция

1
Задържани до момента са над 30 души, те са митничари и гранични полицаи
Задържани до момента са над 30 души, те са митничари и гранични полицаи Видео: БНТ

Арести на митничари и гранични полицаи на граничен пункт "Калотина".

Акцията е срещу корупцията и се проведе в присъствието на главния прокурор и главния секретар на МВР.

Задържани до момента са над 30 души, те са митничари и гранични полицаи. Сред тях е и началникът на ГКПП "Калотина". Разбитата корупционна схема е действала на т. нар. принцип ол инклузив - тоест, искане от всеки и всичко, от леки автомобили до товарни камиони с оферти за трафик на оръжие, наркотици и на хора, предаде БНТ.

"Става въпрос, според колегите, за събрани доказателства за организирана престъпна група, занимаваща се с корупционни действия. Kолегите от Специализираната прокуратура, наблюдаващите прокурори работят с колегите от МВР и вътрешна сигурност, с Антикорупционната комисия. Става въпрос за доста мащабна организация.", заяви Иван Гешев.

Ивайло Иванов - главен секретар на МВР: Положителното е, че успяхме да опазим всичко в тайна и реализацията е факт. И към този момент продължават действията по разследването. Има задържани над 30 човека. Към този момент не мога да кажа на кого ще бъде повдигнато обвинение. Това ще решат наблюдаващите прокурори. Аз нямам разрешение да изнасям повече.

Граничният пункт вече работи в посока България, очаква се всеки момент да заработи и на изхода от страната в посока Сърбия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари