Арестуваха 2 000 мигранти на Нова година в Санкт Петербург

0
Това е част от превенцията за безопасността на празнуващите, уточниха от МВР
Това е част от превенцията за безопасността на празнуващите, уточниха от МВР Снимка: AP

Това е част от превенцията за безопасността на празнуващите, уточниха от МВР

Около 2 хиляди мигранти от съседни страни са задържани в новогодишната нощ в центъра на Санкт Петербург, информира ТАСС. Данните са на Главното управление на МВР на Русия за Санкт Петербург и Ленинградска област.

"В хода на обезпечаването на законността и реда около 2000 граждани на съседни държави са отведени в полицията с превантивна цел. В резултат на проверката са разкрити множество нарушения на миграционното законодателство, за които са предприети административни мерки", съобщават от пресслужбата, предаде Bulgaria On Air.

Задържанията на мигранти бяха само част от превантивните мерки, предприети, за да се гарантира безопасността на жителите и гостите на града. Поради големия брой желаещи да посрещнат Нова година покрай голямата коледна елха на Санкт Петербург, полицията, за да избегне смачкване и възможни инциденти, ограничи свободния достъп до Дворцовия площад. На същото място полицейски екипи предотвратили повече от десет опита за използване на пиротехника, което в ситуация на голямо струпване на хора е можело да доведе до трагедия.

Според градския отдел на Министерството на извънредните ситуации новогодишната нощ е преминала сравнително спокойно. През деня в града са възникнали 38 пожара, а един човек е загинал - сутринта на 31 декември при пожар в апартамент.

В резултат на използването на пиротехника осем души са ранени, балконът на един от апартаментите на булевард "Кузнецова" се е подпалил от пиратки и фойерверки, а строителните материали на покрива на една от къщите в Пушкин се е запалила. И двата пожара са потушени бързо.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари