Apple премахва бутона Caps Lock

0
Технологичният гигант предлага той да бъде заменен с с нов клавиш
Технологичният гигант предлага той да бъде заменен с с нов клавиш

Apple планира да премахне бутона Caps Lock от клавиатурите в  скоро време.

Компанията е подала заявка за патент, в който е описана нова клавиатура без този бутон. Технологичният гигант предлага той да бъде заменен с с нов клавиш за въвеждане на емотикони. Новата клавиатура се нарича просто Smart Keyboard. 

В илюстрациите към новия патент на Apple е показана клавиатура с по-различна подредба на клавишите.


Освен клавиша за въвеждане на емотикони, в новата клавиатура са поставени бутон за изпращане на информация в социалните мрежи и клавиш за бързо търсене на информация. Новите клавиши са зависими от контекста и могат да изпълняват малко по-различна функция в зависимост от стартираното приложение.

Бутонът Caps Lock се използва твърде рядко и е нужен за да се включи режима за въвеждане на текст само с главни букви. Ако се наложи да се направи нещо такова, то е за да се подчертае значението на някоя буква или дума. Много рядко се налага въвеждането на целия текст с главни букви, а за малки текстове е достатъчно да се задържи натиснат клавиша Shift.
 

Специалистите на Apple са счели, че щом потребителите разполагат с клавиш Shift и не използват често Caps Lock, то този клавиш не е нужен и може да бъде махнат, а на неговото място да се сложи нещо по-полезно, пише Kaldata.com.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари