АПИ е похарчило рекордните 9 милиона лева за външни услуги само за три месеца

0
В момента се ремонтират само 17 км пътища (2 км на АМ „Хемус“, 15 км на пътя Русе - село Мечка)
В момента се ремонтират само 17 км пътища (2 км на АМ „Хемус“, 15 км на пътя Русе - село Мечка) Снимка: АПИ

В момента се ремонтират само 17 км пътища (2 км на АМ „Хемус“, 15 км на пътя Русе - село Мечка)

Институтът за пътна безопасност многократно е предупреждавал, че Агенцията „Пътна инфраструктура“ няма да може да се справи с предизвикателствата и капаните, оставени от управлението на ГЕРБ, пише в становище на специализираната организация, заета с намаляването на последиците от пътнотранспортния травматизъм.

За една година се смениха трима председатели на управителния съвет на пътната агенция. Каква е равносметката? Повече от 12 месеца строителните фирми протестират и отказват да ремонтират пътищата. В момента се ремонтират само 17 км пътища (2 км на АМ „Хемус“, 15 км на пътя Русе - село Мечка), информира БАНКЕРЪ.

През зимата министър Караджов непрекъснато декларираше, че през тази година ще се извършат ремонт и реконструкция на 3000 км пътища. С темпото на ремонт, което АПИ предлага, реално тези 3000 км пътища ще приключат през 2050 г., отбелязват от Института за пътна помощ. Но за сметка на това през първото тримесечие на тази година пътната агенция е похарчило 9 млн. лв. за външни услуги. Това е рекорд, откакто съществува агенцията, за толкова кратък период не са харчени толкова много пари за външни услуги. Не очакваме министър Караджов да публикува фирмите и сдруженията, които са били захранени от АПИ, пише в становището.

В Института за пътна безопасност е постъпи информация, че на определени фирми е разплатено на 100% от извършените дейности, въпреки че беше обявено, че ще се разплатят с тях на 50 на сто. Отговор не очакваме да получим защо са изплатени тези средства, отбелязват от института.

В заключение експертите на Института за пътна безопасност предупреждават всички политически партии, че ако не се предприемат извънредни мерки, включително и извънредно законодателство, транспортната система на България ще катастрофира и възстановяването на щетите от това ще отнесе десетки години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари