Ангел Русев записа отличен дебют на Световното първенство по вдигане на тежести

0

Ангел Русев е шести на Световното първенство по щанги при мъжете.

17-годишният русенец  Ангел Русев записа отличен дебют на Световното първенство  по вдигане на тежести за мъже, което започна в Туркменистан.

Възпитаникът на школата на Тежкоатлетически спортен клуб „Русе“ и треньорите Кръстина и Радослав Атанасови записа пет от пет успешни опита при излизанията си на състезателния подиум и се класира на шесто място в двубоя. Той записа и три световни рекорда. Ангел се състезаваше в категория до 55 килограма. Младият русенец беше извеждан лично от старши треньора на националния отбор Иван Иванов.

Ангел започна движението изхвърляне с успешен опит на 103 килограма. Последва още един успех – на 108 килограма, като с това постижение подобри стандарта при юношите. При този опит обаче русенецът получи травма на десния крак, която стана причина той да не излиза за трети път в движението.

Напълно преобразен излезе Ангел на състезателния подиум при движението изтласкване. С увереност той постигна успех на 130 килограма. Последваха още два успеха – на 135 и на 140 килограма, които бяха подобрение на световния стандарт при юношите. С постижението си в това движение, Ангел постигна по-добър резултат от европейския шампион от пролетта – испанецът Косуе Брачи.

В крайна сметка при дебюта си при мъжете Ангел Русев записа двубой от 248 килограма, което му осигури притежанието и на върховото постижение на планетата при юношите с 12 килограма над стандарта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари