Ангел Кунчев: Няма да се въвеждат нови правила срещу коронавируса

0
Доц.Кунчев се надява до октомври да се появят първите ваксини
Доц.Кунчев се надява до октомври да се появят първите ваксини Снимка: БГНЕС

"Няма да се въвеждат нови правила срещу коронавируса. Но епидемиологичната обстановка ще се удължи. Имаме по 5 - 6, до 10 смъртни случая дневно"

Това каза доц.д-р Ангел Кунчев по БНТ.

"Ситуацията с COVID-19 не се подобрява в Европа, в последните 2 седмици се подобрява в България, може да помислим за неудължаване на епидемичната обстановка след края на септември. Но няма как да не се удължава като хората са по болниците. При тези условия тя трябва да продължи, за да можем да реагираме ефективно, надявам се тази тенденция да се запази", обясни доц. Кунчев.

"Днес имаме среща с образователния министър, за да избегнем излишно струпване на деца пред лаборатории и кабинети на лични лекари",  заяви Кунчев и допълни, че днес ще бъдат обявени мерки, за да бъде предотвратено това.

"Оказва се има технически служители, които не работят събота и неделя и не са вкарали данните навреме, затова в понеделник се получи натрупване на смъртните случаи", обясни Ангел Кунчев.

"Предпазни средства има, няма лечебно заведение, на което да сме отказали. Умората не трябва да се пренебрегва. Извънредният начин на работа натоварва много.При рязка промяна на обстановката в студените месеци е възможно да предложим мярка за затваряне на нощните заведения", посочи още той.

"Ситуацията с COVID-19 не се подобрява в Европа, в последните 2 седмици се подобрява в България, може да помислим за неудължаване на епидемичната обстановка след края на септември. Но няма как да не се удължава като хората са по болниците. При тези условия тя трябва да продължи, за да можем да реагираме ефективно, надявам се тази тенденция да се запази", каза още доц. Кунчев.

"Много добре се работи в Пловдив, Бургас, София, рязко се подобри работата във Варна в Добрич. Всички вече имат предпазни средства, колкото им трябват. Доста по-подготвени сме от преди. Този извънреден начин на работа натоварва твърде много", заяви Кунчев.

"Няма да приложим затваряне на големите градове каквото имаше, но всички останали мерки са налице", добави той.

"Надявам се най-късно октомври да имаме първите противогрипни ваксини", обяви доц. Кунчев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари