Ангел Джамбазки: Да затворим гетата, да отворим парковете!

2
В момента българските шофьори спасяват живота на западноевропейските граждани, карат им всички необходими консумативи, отбеляза евродепутатът
В момента българските шофьори спасяват живота на западноевропейските граждани, карат им всички необходими консумативи, отбеляза евродепутатът Видео: Канал 3

Моят анализ за коронавируса е следният: гледам в Америка наричат този вирус „расист“, убивал афроамериканци, но убива най-вече хората без дисциплина, без имунизации, без социална изолация, без мисъл в големите групи, в които са събрани тези хора. Затова – пълно затваряне на циганските гета, отваряне за хората, които са дисциплинирани. Да отворим парковете, за затворим гетата – това е.

Така за „Беновска пита“ по Канал 3 евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки обобщи предложенията за следващите мерки на правителството в извънредното положение.

Той се спря и на двуличното отношение към българските и източноевропейските превозвачи от страна на богатите страни от Западна Европа, които задвижиха приемането на т. нар. Пакет „Мобилност“ в разгара на пандемията, в която, обаче, разчитат на български превозвачи за доставка на животоспасяващи лекарства и екипировка за своите граждани. „Аз също нямам обяснение - в момента българските шофьори спасяват живота на европейските граждани. Това е истината, това не е нещо преувеличено.

В момента във френските, белгийските, нидерландските болници лекарствата, маските, всички необходими консумативи, се карат с автомобили, чиито номера са ви известни – това са български камиони.

Българските превозвачи се оказаха са висотата си, болниците в Западна Европа очакват българските камиони, разбира се също и полски, румънски, унгарски. И в този момент нашите партньори, чиито граждани спасяваме, искат да приемат пакет Мобилност, за да отнемат работните им места.

В момента не работи пакета Мобилност, в момента холандските, френските, белгийските, немските власти молят шофьорите ни да не се прибират, да не правят почивка на 12 часа, да спят в кабините си, само и само да закарат своят товар до болниците, за да спасяват здравето и живота на техните граждани“, каза Джамбазки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари