Андрей Цеков: Прекомерността на глобите в тол системата води до корупция

1
Този проблем трябва да бъде решен в спешен порядък, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството
Този проблем трябва да бъде решен в спешен порядък, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Снимка: БГНЕС

Този проблем трябва да бъде решен в спешен порядък, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството

Министър Цеков заяви, че стратегически безпорядък характеризира развитието на инфраструктурата в България и поясни: “В момента едновременно трябва да строим пет или шест магистрали, за да осигурим добра свързаност. Имаме магистрална връзка единствено с Турция. Според националните ни приоритети трябва да имаме две хоризонтални и поне три вертикални оси (Видин-Кулата, Русе-Маказа, Дуранкулак-Малко Търново), но реално разполагаме с пет магистрали в проект и в строеж. Нито една разумна държава не би трябвало да планира по този начин”.

Последиците от липса на адекватна инфраструктура са причината за закъснялото ни икономическо развитие. Министър Цеков се обърна към участниците в V Годишна конференция на Камарата на автомобилните превозвачи в България като към работодатели и като юридически субекти, които активно участват в развитието на икономиката в страната ни, предава БТА. Заключението, че е трудно да си превозвач в България, не е чуждо за него и той има ясна представа за състоянието на пътищата в страната, за липсата на адекватна свързаност и планиране, подготовка и визия за развитие на инфраструктурата.

Критиките на министър Цеков към тол системата не бяха щадящи. Той посочи прекомерността на глобите като проблем, който трябва да бъде решен в спешен порядък, защото освен финансови загуби, той създава и условия за корупция.

Вратите на МРРБ са винаги отворени за вас. Аз нямам претенцията, че държавната администрация може да идентифицира и реши всички проблеми. Ние имаме нужда съвместно с вас да намерим работещите решения, които ползват икономиката, бизнеса и потребителите”, заяви министър Цеков. Той ще продължава да инициира срещи с представителите на транспортните браншови организации, за да бъдат търсени решения на проблемите на тол системата, да бъдат обсъдени и намерени решения по отношение на ремонтите, затварянето на пътищата и възможностите за алтернативни маршрути, които да не блокират бизнеса и стокообмена в България и в Европа.

Министър Цеков подчерта, че този диалог е започнал трудно, заради натрупано лошо наследство и пропаст в комуникацията, но този етап е преодолян и сега работата е конструктивна. Първите резултати ще са видими още другата сряда, когато трябва да бъде внесено решение на Министерски съвет за промяна на тарифата за тол таксите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари