Министър Караджов: Винетните такси са по-скоро за намаляване

1
Той увери, че винетните такси няма да поскъпват
Той увери, че винетните такси няма да поскъпват Видео: NOVA

„Договорили сме цена, която сега едва ли би могла да бъде договорена, но далеч не съм оптимист, защото вариантът е неприемлив за еколозите. Ако получим одобрение, строежът ще свърши за три години”.

Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов по повод строежа на автомагистрала „Струма, предава NOVA.

По думите му процедурата е напреднала, но се чака оценка на министъра на околната среда и водите Борислав Сандов.

„Чакаме положителен отговор от екологичното министерство и за тунела под Шипка. Имаме оферта от изпълнителя, според която след 4 години и 2 месеца след одобрението на проекта, тунелът ще бъде завършен. Чакаме само екологичната процедура да завърши”.

Тол системата е друга тема, която министърът коментира. Той увери, че винетните такси няма да поскъпват.

Те по-скоро са за намаляване, защото винетките плащат 2/3 от сумата. Това не е честно – в другите страни 2/3 от нея се плащат от тежкотоварните превози”, каза ресорният министър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 14
    1
    русенец
    В Румъния годишната винетка за лек автомобил е 28 евро, в Швейцария е 76 лева и да не продължавам с другите страни. При нас винетката е 96 лева, но затова пък нямаме пътища. Не стига, че нямаме пътища, но едни тулупи киснат в едни нови коли на пусия за залавяне на хора без винетки и тол такси, като същите тулупи струват пари на държавата, много пари.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари