Аналена Бербок: Украйна ще получи положителен сигнал по пътя си към ЕС

0
Германският министър на външните работи​: Искаме да видим Украйна като член на нашия Съюз
Германският министър на външните работи​: Искаме да видим Украйна като член на нашия Съюз Снимка: БГНЕС

Германският министър на външните работи​: Искаме да видим Украйна като член на нашия Съюз

На 2 ноември германският министър на външните работи Аналена Бербок намекна, че през декември Украйна може да получи "положителен сигнал" по пътя си към ЕС, съобщи "Киев Индипендънт".

"Искаме да видим Украйна като член на нашия Съюз. И аз съм убедена, че Европейският съвет ще даде сигнал през декември тази година", заяви Бербок на пресконференция за разширяването на ЕС в Берлин.

Очаква се Европейската комисия да публикува оценката си за напредъка на Украйна по пътя към членство на 8 ноември, като според няколко медийни съобщения оценката ще бъде положителна.

След това реалното започване на преговорите за присъединяване трябва да бъде одобрено от лидерите на ЕС, вероятно по време на срещата на върха през декември. Финландският министър-председател Петери Орпо също даде висока оценка на напредъка на Киев и заяви, че преговорите могат да започнат до последния месец на 2023 г.

Ръководителят на германската дипломация призна усилията, които се изискват от страните кандидатки за интеграция от тяхна страна, особено в случая, когато Украйна е изправена пред пълномащабно руско нахлуване.

"Ето защо е толкова важно да кажем, че ще ви придружаваме по този път финансово, структурно и материално", увери Баербок украинските партньори.

Според германския външен министър европейският блок трябва да обмисли предоставянето на определени предимства на страните кандидатки, например по отношение на финансирането на научни изследвания или чрез опростяване на визовите процедури.

"Трябва да се запитаме как да организираме процеса на присъединяване по такъв начин, че цели поколения да не прекарват живота си в чакалнята на ЕС", каза тя.

Украйна официално подаде молба за членство в ЕС в края на февруари 2022 г. и получи статут на кандидатка през юни миналата година. На страната бяха предоставени седем критерия, които тя трябва да изпълни, за да започнат преговорите.

През септември вицепремиерът по въпросите на европейската и евроатлантическата интеграция Олга Стефанишина заяви, че Украйна вече е "изпълнила препоръките на ЕС относно необходимата законодателна работа в съдебната и медийната сфера".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    6
    до 5
    Нищо чудно. В западна евопра и америка са кръвосмесени всичките. Това им е традиция още от времето на Хабсбургите.
  • 2
    5
    абе, тая
    що така настойчиво ми напомня за простата лиз тръс?!?
  • 4
    4
    Анално го вземи
    В аналчето ти аналенке в аналчето да ти го слагам продажна кранто! Що не си в усрайна а торба???
  • 8
    3
    фена на Путин
    И ние сме с положителни и одобрителни сигнали по шенген отвсякъде ама духаме супата бая години вече. Първо я опазете да съществува, като такава. После я канете където си искате. Жалки глупаци.
  • 3
    2
    до 1
    Че какъв брат ти е украинеца, бе дебил? Твоите братя са в Селяметя!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари