Европейската комисия ще препоръча преговори за членство на Украйна в ЕС

0
Урсула фон дер Лайен подкрепи желанието на Украйна да започне преговори
Урсула фон дер Лайен подкрепи желанието на Украйна да започне преговори Снимка: БТА / АП / архив

Урсула фон дер Лайен подкрепи желанието на Украйна да започне преговори

Европейската комисия ще препоръча ЕС да започне преговори за членство с Украйна, предаде Ройтерс, цитирана от БНР. Агенцията се позовава на висши представители на Съюза.

Очаква се препоръката да се съдържа в доклада за напредъка на страните кандидатки, който ще бъде оповестен в сряда.

Междувременно председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен подкрепи желанието на Украйна да започне преговори в реч пред посланиците на ЕС:

"Най-добрият начин да се даде просперитет и стабилност на Украйна в средносрочен и дългосрочен план е, разбира се, членството в ЕС. Просто помислете върху това - за да се възстанови Украйна, отговорът е Европа. За да се укрепи допълнително украинската демокрация, отговорът е Европа. За да се защити Украйна от бъдеща намеса, отговорът е Европа. И е много важно да се каже, че е истина и обратното. В свят, в който тежестта и размерите имат значение, категорично е в геостратегическите интереси на Европа да бъде завършен нашият съюз. С над 500 млн. души, които да живеят в свободен, демократичен и проспериращ ЕС. Така че историята отново ни отправя призив и ваши превъзходителства, нашето поколение е това, което трябва да ѝ отговори".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Sтанко
    Европейската комисия трябва да се има в предвид - европейската мафия. Докато при мафията има закони и принципи - в комисията липсва всичко ценностно! Жалкото е, че и ние сме под тяхната власт... Господ да ни пази и даде светлина за изход от това черното, което е надвиснало над бедната ни държавичка...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари