Аман от импровизации и посредственост! В МВнР са назначени стряскащо неподготвени хора

1
Да се лишиш от профита, за да назначиш парашутисти е във висша степен безотговорно
Да се лишиш от профита, за да назначиш парашутисти е във висша степен безотговорно Снимка: БГНЕС / архив

Промените в Министерство на външните работи, където премахнаха редица топ професионалисти, не могат да не тревожат.

За публиката минава номера за "ДС" съветниците, но там са пенсионирани по бърза процедура хора с огромен опит и са назначени стряскащо неподготвени хора. А в МВнР най-големият проблем, който се задълбочи изключително много при ГЕРБ са кадрите. Да се лишиш от профита, за да назначиш парашутисти е във висша степен безотговорно.

Заместник министър е кандидат за министър на здравеопазването и това няма как да не смущава. Това че има Оксфорд, без отношения към международни отношения и дипломация, не означава нищо..

Факт е, че МВнР не е ресурсно министерство, но дипломатическата служба е една от най- високоинтелектуалните публични сфери. Там трябва да работят най-умните и най-добрите. Гугъл дипломатите са нелепост.

Вероятно мнозина си мислят, че стават за дипломати, защото виждат само приеми, коктейли, представителни дейности, но в действителност добрите профита са енциклопедисти с широк кръг от познания, от история, до международно право, финанси, търговия и т.н. Това което най-често липсва на парашутистите е не само институционалната памет, но лоялността към тази служба. Тяхната първична лоялност е към кръговете, които са им помогнали да заемат пост, за това вместо да изпълняват своите функции, те обслужват интересите на тези кръгове. Примерно изпращат посланик в страна, за да обслужи бизнес интерес, а т.н. дипломат няма хал хабер от дипломация.

Аман от импровизации и посредственост.

Илиян Василев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари