Ало измамник от Русе обжалва присъдата си

0
Осъденият се е представял за полицейски служител и така присвоил значителни парични суми
Осъденият се е представял за полицейски служител и така присвоил значителни парични суми Снимка: БГНЕС

Осъденият се е представял за полицейски служител и така присвоил значителни парични суми

Образувано е дело по жалба срещу присъда на Районен съд – Русе, с която подсъдимият Н. В. е бил признат за виновен в това, че в периода 14.05.2019г. – 29.06.2019г., в гр. Русе, в условията на опасен рецидив и в условията на продължавано престъпление – на два пъти, като помагач, в съучастие с неустановено лице - извършител, с цел да набави за себе си и за неустановеното лице - извършител имотна облага, го подпомогнал да възбуди и поддържа заблуждение у Д. И. и у М. Д., че е началник на криминален отдел в Първо РУ - гр. Русе и полицейски служител в МВР, който участва в полицейска операция по задържане на телефонни измамници.

За това било необходимо за което е необходимо Д. И. и М. Д. да съдействат, като предадат поотделно сумите от 3 746 лв и сумата от 22 000 лв. - общо 25 746 лв., Наложеното наказание е лишаване от свобода за срок от 2 години и 2 месеца при първоначален строг режим.

Н. В. е бил признат за виновен и в това, че на 03.07.2019г. в гр. Русе, без надлежно разрешително държал високорискови наркотични вещества - марихуана с нето тегло 1,1452гр. и съдържание на активен наркотично действащ компонент тетрахидроканабинол 8,5 тегловни процента, хероин с нето тегло 0,7187гр. и съдържание на активен наркотично действащ компонент диацетилморфин 37 тегловни процента, и метамфетамин с нето тегло 0,25гр., със съдържание на активен наркотично действащ компонент метамфетамин 74,9 тегловни процента, всичко на обща стойност 77.80лв., поради което и на основание чл.354а, ал.3, пр.2, т.1, вр. чл.36, вр. чл.54 от НК му е било наложено наказание лишаване от свобода за срок от 1 година и глоба в размер на 2500 лв.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    селянин
    Ами да го назначат за полицай.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари