Осъдиха измамник на 5 години затвор

0
Измамникът се представял за полицай от Второ РУ - Русе
Измамникът се представял за полицай от Второ РУ - Русе Снимка: Dunavmost

По обвинение на Районна прокуратура – Русе, мъж е осъден за извършени измами на пет години и три месеца лишаване от свобода при строг режим.

П. П. е признат за виновен за това, че през периода от 03.07.2017 г. до 27.07.2017 г. в градовете Плевен, Габрово и Русе, в условията на продължавано престъпление — на  пет пъти, като извършител, след предварителен сговор с неустановено лице, също като извършител, с цел да набави за себе си и за друго неустановено лице имотна облага, възбудил и поддържал у Д. П., К. В., В. В., П. Г. и Р. А., заблуждение, че се намират в опасност и за да съдействат на полицейските служители за залавянето на група престъпници е необходимо да предоставят пари и ценности и с това причинил на пострадалите  имотна вреда общо в размер на 126 942.93  лева.

Дееца се е представял за различни длъжностни лица — служители от състава на МВР - главен полицейски инспектор С. П., полицай С. Г. и полицай С. от РУ „Полиция“ - гр.Плевен, майор Г. от РУ „Полиция“ гр.Габрово и полицай Г. от Второ РУ „Полиция“ - гр. Русе и измамата е в особено големи размери, представляваща особено тежък случай.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд - Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари