Алкални храни за тънка талия

1
Приемането на повече алкални храни може да нормализира рН-то
Приемането на повече алкални храни може да нормализира рН-то

Нашето здраве, формата на тялото и продължителността на живота зависят от правилния баланс на киселини и основи (рН) в кръвта.

Ако нещо не е наред с този баланс, тялото започва да има проблеми, пише Mila.bg. Хранителният режим на съвременните хора в по-голямата си част е много кисел, затова яденето на повече алкални храни може да нормализира рН-то.

Кои са 10-те алкални храни, които ще ни предпазят от затлъстяване, здравословни проблеми и лошо настроение?

Авокадо

Проучванията на диета на базата на тази храна показват, че общото ниво на холестерола спада с 8,2%. Освен това авокадото помага за неутрализирането на киселините в стомаха и подобрява усвояването на хранителните вещества от плодовете и зеленчуците.

Банани

Тези плодове съдържат 2 основни вида фибри: устойчива скорбяла (която се съдържа в неузрели банани и спомага за храносмилането) и пектин (който може да ни предпази от рак на дебелото черво). Зрелите банани съдържат витамини и алкали, нормализират нивото на кръвната захар (благодарение на желязото за производство на хемоглобин) и понижават кръвното налягане (благодарение на калия).

Карфиол

Този зеленчук превъзхожда всички останали видове зеле по отношение на броя на здравословните хранителни вещества. Съдържа витамини С, А, В, РР, както и холин, което прави нервната система по-силна и помага за предотвратяване натрупването на холестерол в черния дроб. Карфиолът съдържа калций (за по-силни кости) и магнезий (за добро настроение).

Пъпеш

Съдържа каротин, който намалява вероятността от развитие на рак, фибри, фолиева и аскорбинова киселина за подпомагане на имунната система и костната тъкан. В пъпеша има много витамин С, който помага на кожата ни да бъде здрава и красива.

Грозде

Гроздето съдържа много здрави органични съединения, които може да ни предпазят от някои видове рак и да понижат нивото на холестерола. Този плод съдържа калций, магнезий, калий и фосфор - елементите, които са необходими за здрави кости.

Краставици

Краставиците са чудесни за отстраняване на киселини и токсини от организма. Също така те премахват свободните радикали благодарение на флавоноидите. Свободните радикали може да доведат до развитие на сърдечносъдови, белодробни и автоимунни заболявания. Тези зеленчуци имат ниска калорична стойност, поради което могат да бъдат включени в много различни диети.

Киноа

Киноа съдържа повече протеини от всяка друга зърнена култура. От нея получавате много фосфор, желязо (2 пъти повече от пшеницата), калций, фибри и витамин В, което подобрява всички процеси, свързани с метаболизма.

Лимон

Лимонът предотвратява развитието на рак, намалява риска от инсулт, изчиства организма от токсините, помага при витаминен дефицит, при проблеми с стомашно-чревния тракт и с минералния метаболизъм, атеросклероза и хипертония. Списъкът на здравните ефекти на тази храна е толкова дълъг, че през Средновековието хората дори смятали, че този цитрусов плод е способен да предпази хората от чумата.

Босилек

Босилекът съдържа много антиоксиданти, спомага за детоксикацията на тялото и намалява вредното влияние на стреса върху тялото. Също така този продукт има противовъзпалително, обезболяващо, антипиретично, имуномодулиращо и диуретично действие.

Източник: Mila.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари