Александър Николов: Партиите се готвят за избори, а хората ще плащат по-високите цени

0
През последните 10 години страната ни е пред икономически, финансов и демографски колапс, каза бившият министър на енергетиката
През последните 10 години страната ни е пред икономически, финансов и демографски колапс, каза бившият министър на енергетиката Видео: bTV

През последните 10 години страната ни е пред икономически, финансов и демографски колапс, каза бившият министър на енергетиката

Прокуратурата още не ме е викала по казуса с доставките на газ, но с удоволствие бих отишъл да дам необходимата информация. Това каза бившият министър на енергетиката Александър Николов в „Тази сутрин“ по bTV. Той посочи, че темата е изключително сложна и от министерството са съдействали с всякаква информация, за да повишат експертизата на разследващите, тъй като пазарът е много сложен.

„Не може само един човек, който и да е той, да е виновен. Не може да му бъде сложена такава табела. С неговата номинация обаче станаха ясни много неща – като например, че реално не се гони позитивно развитие за България. Има достатъчно данни и тенденции назад във времето, които не трябва да се забравят. Направи се опит на населението да се предложи добре познато старо, доколкото то е добре забравено“, коментира Николов номинацията на Николай Павлов за енергиен министър в кабинета „Габровски“.

Николов отчете, че през последните 10 години страната ни е пред икономически, финансово и демографски колапс. От думите му става ясно, че няма нито едни показател, който да се движи в позитивна посока. В този смисъл той коментира, че „ако това се счита за нещо нормално, то вероятно подходът за избор на правителство от страна на ГЕРБ е правилен“.

„Кирил Петков не може да разпорежда каквото и да било на ресорно дружество в енергийното министерство. Спазва се йерархията, т.е. той може да ми разпореди нещо на мен или на Министерски съвет. Аз няма да влизам в полемиката между Петков и Павлов – да си говорят, каквото си искат“, коментира той обвиненията на Павлов срещу бившият премиер относно доставките на газ от Азербайджан. Той обаче каза няколко прости неща.

„Първо, анексите са два, а не един. Вторият е от септември 2021 г. Причина за намаляване на количествата газ реално няма, но все пак те са били намалени. Второ, начините за продажба на газ от „Булгаргаз“ назад във времето, също е странен. Вижда се много ясна концентрация на доставки към определен търговец няколко месеца напред. Използването на т.нар. борса, странно лицензирана от КЕВР в онзи момент, без правила за търговия, също буди въпроси. И трето, съвсем друг е въпроса как са били правени взиманията от двата най-големи контрагента - ТЕЦ „Варна“ и „Топлофикация“ София“, каза още Николов.

Той уточни също така, че е положил големи усилия, за да стабилизира отношенията между България и Азербайджан. Според него в общественото пространство се хвърлят различни скандали, защото партиите се готвят за избори. Ефектът от това обаче е върху гърба на хората, защото те ще трябва да плащат по-високите цени на газа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари