Александър Маринов: Писмото на Ахмед Доган е ход, който слага рамка на бурните амбиции на Пеевски

1
Според Александър Маринов президентът няма да се примири с промените в Конституцията
Според Александър Маринов президентът няма да се примири с промените в Конституцията Видео: NOVA

Според Александър Маринов президентът няма да се примири с промените в Конституцията

В началото на новата година няма особена промяна в политическите заявки. Това каза в предаването „Пресечна точка” по NOVA политологът и преподавател проф. Александър Маринов. „Единственото ново и важно събитие е писмото на Ахмед Доган до избирателите на ДПС. То внася нов момент по отношение на „звездата на сезона” Делян Пеевски и по отношение на курса, който партията следва”, смята той. По думите му това е ход, който „слага рамка на иначе бурните амбиции на Пеевски”.

В политиката всичко е възможно, особено в българската. Въпросът е в това да се постигне някакъв приемлив компромис. Бедата е в това, че и на местно, и на национално равнище постигането на разумни и принципни компромиси се затруднява от изключителната непоносимост между основните политически играчи”, добави Маринов. Коментарът му е по повод патовата ситуация в Столичния общински съвет, който от седмици все още няма избран председател.

На национално ниво сделката е ясна. Там има фактор, свързан с личните интереси на някои участници – кой да си запази главата, кой да си върне кесията и така нататък. В СОС очевидно нещата не са толкова лесни, още повече, че в София са преплетени големи интереси”, изтъкна той.

Политологът и преподавател посочи, че това дали ще се понижи напрежението между президентската институция и управляващото мнозинство зависи от ходовете и най-вече от поводите за този конфликт. Той прогнозира, че президентът Румен Радев няма да се примири с промените в Конституцията.

Виждаме, че сглобката се опитва да форсира назначаването на двама нови съдии в Конституционния съд. Ако това са лица без професионален и конституционен авторитет, това ще бъде знак, че битката става изключително политическа”, коментира още експертът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари