Александър е първия българин в НХЛ

1
Русенецът направи официален дебют в най-силното първенство по хокей на лед в света
Русенецът направи официален дебют в най-силното първенство по хокей на лед в света

Роденият в Русе Александър Георгиев направи официален дебют в най-силното първенство по хокей на лед в света - НХЛ.

22-годишният българин започна като титуляр на вратата на "Ню Йорк Рейнджърс" срещу "Монреал Кенейдиънс" при поражението с 1:3. Той направи страхотен мач, като спаси 38 шайби към вратата си. , предаде bTV.

В последните две минути, при резултат 1:2, Георгиев бе изваден и тимът му заигра с шестима полеви състезатели в търсене на равенството, но "Монреал" се възползва и вкара още един гол.

Според специалистите българинът се е представил изключително силно и именно негова е била заслугата гостите до последно да имат шанс за нещо повече от минимална загуба.

"Изигра добър мач. Направи това, което един вратар трябва да прави - даде възможност на отбора. Няма съмнение, че в първите две части му се наложи да прави спасявания и се справи", каза треньорът на "Рейнджърс" Ален Вино.

"Беше забавно още от първата секунда на загрявката. Бях малко нервен, разбира се, но не повече от обикновено. Почувствах, че мога да играя тук много години. Хубаво е, че направих първата крачка. Нямам търпение за следващия мач", заяви Георгиев след мач.

Георгиев е роден в Русе, а баща му е българин. Още като дете семейството се мести в Русия. Той е бивш играч на руския младежки национален отбор. През лятото подписа договор с "Ню Йорк Рейнджърс", но беше пратен в сателитния отбор "Хартфорд Уулф Пек" от Американската хокейна лига.

Източник: bTV
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- И той ми казва: "Искам да имам дете от теб!"
- И ти?!
- Пратих му по-голямото, че то яде повече!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари