Александър Георгиев отпадна от руския отбор за световното по хокей

1
Роденият в Русе български вратар, който се състезава за Сборная, направи силен сезон в НХЛ
Роденият в Русе български вратар, който се състезава за Сборная, направи силен сезон в НХЛ

Травма извади стража на Ню Йорк Рейнджърс от състава

Александър Георгиев ще се размине със световното първенство по хокей на лед, след като лекарите на Ню Йорк Рейнджърс го спряха да пътува с руския отбор, пише dir.bg.

Роденият в Русе български вратар, който се състезава за Сборная, направи силен сезон в НХЛ, но отборът му пропуска плейофите. И това освобождаваше Георгиев да играе за руския тим на световното.

Днес медията sports.ru обаче съобщава, че трима вратари от НХЛ отпадат от сметките на руския селекционер Валери Брагин - Георгиев, Игор Шестьоркин и Антон Худобин. И тримата са контузени.

Първенството пропускат още девет звезди от суперлигата зад Океана, сред които Александър Радулов и Никита Кучеров, две от руските звезди. И двамата са отказали повиквателни, за да си почиват.

Цели 21 играчи, които са били в полезрението на Брагин, участват в плейофите на НХЛ и няма как да се включат от старта на турнира в Латвия, който е на 21 май.

Сред тях също има звездни имена - Александър Овечкин и Евгений Малкин са най-големите фигури, но там са и Капризов, Гусев, Самсонов (също вратар)...

Русия не е печелила световно злато от 2014 г., но е актуалният олимпийски шампион и най-титулуваната хокейна нация изобщо - естествено, приемана като наследник на СССР в този спорт (официално световната федерация я приема за такъв).

С общо 27 златни медала, този тим води пред Канада само с една титла (26 за родината на хокея).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари