Акцията на "качулките" била срещу наказателен отряд в Русе

11
Млади мъже, занимаващи се със смесени бойни изкуства ММА, са прибирали насилствено дълговете
Млади мъже, занимаващи се със смесени бойни изкуства ММА, са прибирали насилствено дълговете

Млади мъже, занимаващи се със смесени бойни изкуства ММА, е прибирал насилствено дълговете

Специализираната акция с участието на тежковъоръжени полицаи от ГДБОП, която се проведе в четвъртък в ранния следобед на ул.“Духовно възраждане“, е била срещу наказателен отряд за събиране на дългове, научихме от Русе Медиа.

Първоначалната информация бе, че става дума за арест на лихвар, който от години раздава пари и прибира имуществото на длъжниците си. Той бе задържан същия ден, но се оказа, че операцията на „качулките“, макар и със сходна цел, е по друго разследване. Заради информационното затъмнение, което е свързано със сигурността на акциите на МВР по време на изпълнението им, се смяташе, че арестът на лихваря, извършен в операцията на Гранична полиция е довел до разплитането на друга схема, в която вече участват и ГДБОП.

Всъщност акцията на ул.“Духовно възраждане“ е била насочена срещу лица, които са раздавали бързи кредити, след което наказателен отряд от млади мъже, занимаващи се със смесени бойни изкуства ММА, е прибирал насилствено дълговете, пише Русе Медиа.

Тъй като е имало информация, че те притежават и оръжие, се е очаквало, че при арестите ще окажат съпротива. На ул.“Духовно възраждане“ е бил засечен автомобил, за който полицаите са имали съмнения, че е на издирваните. Затова се е стигнало и до извеждането принудително от него на двамата млади русенци, които са били проснати на земята с белезници и впоследствие се оплакаха от упражнено полицейско насилие. След като е станало ясно, че това не са издирваните хора, те са били освободени. Впоследствие бяха блокирани всички изходи на Русе, а превозните средства щателно претърсвани заради издирваните лица. По информация на Русе Медиа е задържан служител от фирмата за бързи кредити „Терра кредит“, чийто офис бе обект на обиск при акцията. Заради случилото се мъжът е бил уволнен, а арестът му предизвика официална реакция от дружеството.

„Арестът няма връзка с извършваната от дружеството дейност, поради което същото не трябва да бъде замесвано в този скандал. Следва да се има предвид, че лицето, задържано от органите на МВР, е служител на „Терра Кредит“ ЕООД едва от месец и половина. Заеманата от него длъжност не е ръководна, не е и представителна. Дружеството не разполага с информация относно дейността, която лицето е извършвало в извънработно време и не носи отговорност за същата. Веднага след като дружеството е уведомено за случая, лицето е уволнено. „Терра Кредит“ ЕООД държи на репутацията си, а основен приоритет на компанията е спокойствието и сигурността на клиентите“, заяви в писмо до медиите управителя Христо Унчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари