Ако се чака тол системата, магистрала Русе - Търново скоро няма да има

1
Управляващите са пълни с идеи, но не и с довършване на започнато
Управляващите са пълни с идеи, но не и с довършване на започнато

Магистрала Русе - Велико Търново, ако се чака тол финансирането, в обозримо бъдеще няма да има, заяви депутатът от БСП в Русе Пенчо Милков.

Той припомни, че народните представители на социалистите са поели ангажимент за ремонт на всички държавни пътища в областта, но въпреки предложенията и питанията към министрите, отговорът винаги е бил един и същ – спокойно, ще почне тол системата, пристигат 1 млрд. лв. годишно, ще има за всички.

„Виждаме, че тол системата не започва, поне събирането на такси, така че какво ще се случи, ме е страх да предполагам. Управляващите са пълни с идеи, но не и с довършване на започнато – да се премине към реален инженеринг, проектиране и изграждане, аз виждам, че сумите просто ги няма. През 10-те години назад за пътя Русе - Бяла е имало три различни финансирания и четири различни суми, които само са нараствали“, каза Милков, предаде Русе Медиа.

Той припомни отделните варианти за изграждане на магистралата Русе - Велико Търново от последните години.

„Първо се е говорило за финансиране от бюджета в размер на 400 млн., после се минава на финансиране от катарски инвеститори – 600 млн., след това – ще имаме тол система, като първо беше една сума, после тя нарасна. Магистралата от 100 км път става 134 км, имам своето обяснение защо минава през една камара земи, които се отчуждават и схемите пътуваха една година преди това на флашки – трите възможни пътя със земи“, каза депутатът от БСП.

Опасенията му са, че магистралата ще се случи реално едва, когато наистина е приоритет на държавата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари