Агресия срещу трудови инспектори от Благоевград

0
Проверяващите са били гонени и обиждани, докато се опитвали да извършат проверка на строеж
Проверяващите са били гонени и обиждани, докато се опитвали да извършат проверка на строеж Видео: БНТ

Трима експерти от Инспекцията по труда в Благоевград са били изгонени и обиждани, докато се опитвали да извършат проверка на строеж в района на Гоце Делчев.

Те не са допуснати до обекта от Андон Балтаджиев, който им заявил, че това е частен имот и нямат право да са там. Балтаджиев е направил и клип, качен в социалните мрежи, в който обвинява проверяващите в тормоз, предаде БНТ.

Видеоклипът е заснет, докато инспекторите извършвали проверки на строителни обекти в Гоце Делчев. Случайно забелязали строеж с десетина работници, които били без предпазни каски и отишли на място.

Славянка Симитчисйка, директор на Инспекцията по труда в Благоевград: Господина стоеше до вратата, легитимирахме се и в този момент той започна да крещи защо ще проверяваме неговия частен имот, нямали сме там работа.

Инспекторите извикали полиция. След около 20 минути пристигнала патрулка.

Славянка Симитчисйка, директор на Инспекцията по труда в Благоевград: Замълчахме през цялото време, за да не стане нещо по-лошо, включително бяхме уплашени за живота си. Той беше много агресивен.

Андон Балтаджиев, мъжът чийто глас се чува от видеоклипа, обаче отрече казаното от трудовите инспектори и ги обвини в тормоз и рекет.

Андон Балтаджиев: Казах им, че собственикът го няма и няма как без него да правят проверка, защото затварям, аз трябва да тръгвам, което ги вбеси явно нещо. Звъняха на някакви телефони нагоре надолу.

По думите на Балтаджиев на обекта не е имало никакви строителни работници.

Андон Балтаджиев: Аз твърдя и съм доказал, че няма нищо. Дошла е полиция, видяла е, че няма нищо.

Инспекторите са пуснали жалба в полицията, обмислят да подадат сигнал и до Прокуратурата. Обектът ще бъде проверен до края на месеца, вече са изискани нужните документи. Глобата за неоказано съдействие при проверка е 20 хил. лева.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари