Агенция Ronhap: Ким Чен Ун откри завод за торове край Пхенян

0
Въпреки съобщението за откриването на завода агенцията публикува снимка на Ким от 17 март
Въпреки съобщението за откриването на завода агенцията публикува снимка на Ким от 17 март Снимка: Bloomberg

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун се появи на публично място за първи път от 20 дни, съобщава южнокорейската агенция Ronhap, цитирана от Сега. 

Държавната агенция на Северна Корея KCNA съобщи, че Ким Чен Ун участвал в тържество за откриването на завод за торове в Сунчон, в района на Пхенян на 30 април. Ройтерс съобщи, че не може да провери съобщението на KCNA. Въпреки съобщението за откриването на завода агенцията публикува снимка на Ким от 17 март и изрично уточнява откога е.

Според севернокорейските медии Ким Чен Ун е участвал в пускането на завод за торове в Сунчон на 30 април.

Севернокорейският лидер не се беше появявал на публично място от 12 април. След като южнокорейският Daily NK съобщи, че Ким Чен Ун е подложен на лечение след операция, слухове за здравето на лидера на КНДР започнаха да се разпространяват в редица медии и социални мрежи.Daily NK, както и редица други медии, като американският канал CNN и японският седмичник Sukang Gendai, цитираха анонимни източници в своите постове, според които Ким Чен Ун е починал.

В същото време южнокорейските медии отбелязваха, че според Сеул Ким Чен Ун е жив и здрав. Южнокорейското министерство по въпросите на националното обединение, което е основният орган за междукорейските контакти, също заяви, че не вижда доказателства за слухове за здравословните проблеми на севернокорейския лидер

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари