Адвокатът на пострадалите в Хитрино: Присъдата на машинистите е занижена

0
Очакваме от втора инстанция да завиши наказанието на всеки един от машинистите
Очакваме от втора инстанция да завиши наказанието на всеки един от машинистите Видео: БНТ

Ефективни присъди за влаковата катастрофа в Хитрино. Машинистът Димитър Михнев е осъден на 15 години затвор, а 10 години получи помощникът му Радослав Петков.

Адвокатът на пострадалите каза, че произнесената присъда не ги удовлетворява, информира БНТ.

Адв. Николай Димитров, представляващ близките на загиналите и пострадалите в Хитрино: Считаме, че на фона на нанесените вреди, тази присъда е занижена. Очакваме от втора инстанция да завиши наказанието на всеки един от машинистите. Още в днешния ден ще бъде входирана и жалба в тази насока.

"Заведените 30 дела за близо 6 милиона лева от пострадалите ще бъдат възобновени едва, след като влезе в сила присъда по наказателното дело. Исковете са комплексни и са заведени към структурите на холдинга "Булмаркет", обясни той.

Клиентите му очакват от фирмата да изпълни задълженията си, да им заплати за нанесените щети и лично от ръководството на фирмата да поднесат своите извинения.

Адв. Николай Димитров: Защото това, което се случи тук, е страшно. И вместо тази фирма да губи ресурс в безсмислени дела, да си понесе отговорността.Също така очакваме от държавата да се задейства, да не чака да изтече давността. Да си заведе искове за това, което е нанесено като вреди на инфраструктурата. Аз не желая като данъкоплатец аз да плащам за това, което фирмата е направила тук. Поне 5 млн. лв. са вредите, които държавата е понесла.3 години минаха, още 2 години е давността.

Неджет Мурад, жител на Хитрино: Присъдата е малка. Не са доволни хората, не сме доволни и ние, които бяхме на терена не само на самото бедствие, а и 3 години след това. Материалните щети са за милиони. Няма как да се върнат пострадалите, но мисля, че присъдата трябва да бъде по-жестоко, за да не се случват такива неща в България.

Според него влаковете продължават да минават на висока скорост, без да се съобразяват със страха на хората.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Господ дава зъби два пъти, третия ще трябва да си ги платите!"

Надпис в стоматологичен кабинет

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари