Accenture закрива бизнеса си в Русия

0
2 300 руснаци работят за една от най-големите технологични компании в Европа
2 300 руснаци работят за една от най-големите технологични компании в Европа

Една от най-големите технологични компании в Европа - базираната в Ирландия Accenture, закрива бизнеса си в Русия, за който работят 2300 души.

Това става ясно от изявление на фирмата, а като причина е посочена войната в Украйна.

"Accenture застава зад народа на Украйна и правителствата, компаниите и лицата по целия свят, които призовават за незабавно прекратяване на незаконната и ужасяваща атака в страната", се казва в изявление на компанията, предава Money.bg.

Въпреки че Accenture прекратяват бизнеса си в Русия, от компанията благодарят на техните близо 2300 руски служители за всеотдайната работа през годините, но не коментират дали възнамеряват да се завърнат отново в страната след края на войната в Украйна.

Към момента компанията има два офиса у нас - в София и Пловдив, в които работят над 800 души. Миналата година фирмата разкри и позиции за дистанционна работа в Русе и региона, където са открити 60 нови работни места.

Accenture навлезе у нас през 2015 година с придобиването на българската Javelin Group. Тогава отваря врати и Технологичният център на компанията в нашата страна.

Международната група е основана през 1989 година, като централата ѝ се намира в Дъблин. За нея в световен мащаб работят над 560 000 души.

Компанията се нарежда сред най-скъпите в света в класацията Fortune Global 500 с приходи от над $44 милиарда през пандемичната 2020 година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари