Видял си нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Dunavmost.com заедно с кратък текст - лесно е!

Стани репортер - тук може да ни изпратите ваша снимка или видео материал Изпрати репортаж

Абсурди в село Николово

18

Снимките са заснети на една от улиците на русенското село Николово.

В селото вече повече от месец тече проект за почистване на р. Сараджийска, или както хората от селото я наричат “Барата”.

Първо, нека уточним, че почистването се изразява в изгребване и отстраняване на натрупаните наноси и разширяване на коритото, за да се възпрепятстват наводнения при обилни валежи. Камионите, които извозват тинята доста често изсипват част от нея по улицата! След което почистване няма… тинята съхне по улицата.

През цялото време от началото на проекта до днес, улицата не е почиствана. Важно е да се уточни и това, че в реката се изтичат много голяма част от отпадните води на селото, част от тези отпадъци чрез тинята, която камионите изсипват по улицата си е все още там, изсъхва, при дъжд се разкалва отново и така... За хигиена някаква, дума изобщо не може да става.

Другият проблем е че улицата около реката е напълно разбита, както можете да видите от снимките, асфалтът не се вижда, защото е покрит с локви и кал. А на места, пред пешеходците, какъвто съм и аз, остава въпроса дали да минеш през локвата или през калта?!

Чудя се това нормално ли е за 21век? И длъжни ли сме да дишаме, да газим и да се каляме, защото нито изпълнителната фирма, нито кметът на Николово поемат отговорност!

Автор: Габриела Петрова
(Автор: Габриела Петрова - Dunavmost.com не носи отговорност за авторството на изпратените материали.
Материалите от секцията "Русенски репортери" се публикуват без редакционна намеса от екипа на Dunavmost.com)

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари