Абитуриенти с тениска на бала!

0

Випуск 2016 на СОУ “Н. Вапцаров” в Генерал Рошево беше един от малкото в област Добрич, който подкрепи националната кампания на Български червен кръст “С тениска на бала”.

Абитуриентите от средното училище в града ни решиха да “зарежат” балните рокли и официалните костюми за най-празничния си ден – изпращането на 24-ти май, информира dobrich.utre.bg.

В деня на тържественото шествие на площада, зрелостниците, техните учители и директорът на учебното заведение Радко Йорданова се появиха с черни тениски с щампа на сърце на тях и голям плакат с надпис “СОУ “Н. Вапцаров” за инициативата “С тениска на бала”.

Кампанията започва да набира все по-голяма популярност, като тази година са събрани близо 90 000 лева от абитуриенти от цялата страна.

Сред тях са и тези от СОУ “Н. Вапцаров”. Събраната сума е двойно по-голяма в сравнение с тази от миналата година. Според официалната статистика на инициативата, на последните балове с тениска са отишли близо 1 200 абитуриенти. 40 000 души са посетили страницата на кампанията в интернет, а освен медийните партньори зад каузата застанаха популярният водещ Димитър Павлов, актьорът Христо Мутафчиев и много други известни личности.

Средствата ще бъдат разпределени между 45 сираци, които са избрани след подбор по документи. Всички те ще получат стипендии в размер на 2 000 лева. С парите бъдещите студенти ще могат да платят някои от най-належащите разходи по обучението си. Младежите ще учат в 14 университета в цялата страна – Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Техническия университет в София, УНСС, Медицинския университет във Варна, висши училища в Пловдив, Русе и др.

Източник: dobrich.utre.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари