9 деца в училищна и 3 в предучилищна възраст са сред новозаразените с КОВИД в Русе

0
Най-много са заразените в община Русе – 120. Десет заболели има в Бяла, по трима в Сливо поле и Ценово, както и по двама в Борово, Ветово, Две могили и Иваново
Най-много са заразените в община Русе – 120. Десет заболели има в Бяла, по трима в Сливо поле и Ценово, както и по двама в Борово, Ветово, Две могили и Иваново Снимка: iStock

Пореден скок на заболелите с Ковид-19 отчитат от Регионалната здравна инспекция в Русе

Новите случаи са 144, като сред тях има девет деца в училищна и три в предучилищна възраст. Най-много са заразените в община Русе – 120. Десет заболели има в Бяла, по трима в Сливо поле и Ценово, както и по двама в Борово, Ветово, Две могили и Иваново.

През вчерашния ден оздравелите в региона  са 141, като трима мъже и пет жени с положителен тест за коронавирус са починали. Справка в Единния информационен портал показва, че областта се нарежда на пето място по заболеваемост в страната. През вчерашния ден няма област без нови случаи на Ковид-19, като най-малко са регистрираните в Кърджали – 18. На болнично лечение в Русенска област се намират 227 човека, като 55 от тях са в реанимация. Свободните легла са 161, от които интензивните са 11.

До момента в областта са извършени 105 582 имунизации, като повторна доза са получили 53 353 души. Бустерна доза имат общо 7 257 русенци. През вчерашния ден са били имунизирани и 22 деца между 12 и 18-годишна възраст. Деца между 5 и 11 години не са ваксинирани до момента. Предвижда се имунизацията на най-малките в региона да стартира от следващата седмица.

Понастоящем и в дата пункта – този на Регионалната здравна инспекция и този в ДКЦ-2 тече записване. По предварителни данни и в двата пункта има записани деца, като на този етап те са около 10.  

През днешния ден са осигурени четири „зелени коридора“ за ваксинация срещу Ковид-19 в региона. До 16.30 часа имунизации ще се извършват в Белодробната болница в Русе и ДКЦ-2, намиращо се ул. „Рига“ 35. До 11.30 часа ваксини ще бъдат поставяни в МЦ-1, по-известен като бившата Втора поликлиника, на ул. „Борисова“ 36, а до 18.00 часа в беленската болница „Юлия Вревская“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Обикновен работен ден на ВИК - Русе.
Бригадир се обръща към работниците:
- Засега копайте тук, а аз ще ида да проверя къде трябва...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари