86-годишен грък заложи капан на ало измамници от България

2
В Гърция възрастен мъж е помогнал на полицията за залавянето на двама българи, които опитали да го измамят по телефона
В Гърция възрастен мъж е помогнал на полицията за залавянето на двама българи, които опитали да го измамят по телефона

В Гърция възрастен мъж е помогнал на полицията за залавянето на двама българи, които опитали да го измамят по телефона

86-годишният мъж, жител на град Пела е получил телефонно обаждане от измамници, че дъщеря му е катастрофирала и е в тежко състояние. Поискали му 15 000 евро, за да ѝ се извърши спасителна операция, предаде БНР.

Оказало се, че преди минути дядото е разговарял с дъщеря си и така се досетил за измамата. Запазил самообладание и отговорил положително. Казал на измамниците, че до два часа ще събере парите и си направил среща с телефонните измамници, за да им предаде сумата. В същото време подал и сигнал в полицията в град Пела за случилото се.

На място пристигнал екип униформени от отдела за борба с организираната престъпност. Арестувани са двама българи с белязани пари. Това съобщава гръцката полиция, като благодари на възрастния човек за проявената съобразителност и помощ при разбиване на престъпна група.

Жителите на града и предимно възрастните хора са информирани на специални срещи от опитни полицаи за начините на действия на престъпните групи, които изнудват възрастни хора, казал пред полицаите съобразителният гражданин.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    1
    Гост
    Дано Гърците да ги одерат живи,че ако ги върнат наще ще ги пуснат веднага
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари