64 жертви на торнадата в Кентъки

0
Президентът Джо Байдън обяви бедствие от федерално значение в щата
Президентът Джо Байдън обяви бедствие от федерално значение в щата

Най-малко 64 души са загиналите в Кентъки, след като няколко торнада преминаха през шест щата.

Това съобщи губернаторът Анди Бишиър днес, цитиран от Ройтерс, предаде БТА.

Макар броят на жертвите на смъртоносните природни бедствия да е по-нисък от първоначалните опасения, губернаторът заяви, че очаква броят на загиналите да се увеличи, вероятно до 70 или 80 души, тъй като спасителните служби продължават да претърсват развалините.

"Може да минат седмици, преди да имаме точни данни за смъртните случаи и нивото на разрушения", заяви Бишиър пред репортери.

През уикенда губернаторът заяви, че броят на загиналите от катастрофата в петък е 80 души и вероятно ще нарасне до повече от 100, но изрази надежда, че броят на изчезналите в разрушената фабрика за свещи е много по-малък, отколкото се смяташе досега.

Днес той заяви, че длъжностните лица се опитват да потвърдят информацията, че жертвите на разрушаването на фабриката в Мейфийлд досега са осем. А според собствениците на фабриката от 110 работници, които са били на работа по време на торнадото, 94 души са успели да излязат невредими, заяви губернаторът.

"Опасявахме се да е много, много по-лошо", каза той и изрази надежда тази информация да се окаже вярна.

В тежко засегнатия малък град торнадото унищожи не само фабриката за свещи, но и сградите на полицията и пожарната. Има домове, които са изравнени със земята или нямат покриви, огромни дървета са изкоренени, а уличните знаци са повредени.

Днес спасителите отново започнаха да претърсват отломките с намаляваща надежда да открият още оцелели от

смъртоносните торнада, които преминаха през шест щата.

Вчера президентът Джо Байдън обяви бедствено положение в Кентъки, с което проправи пътя за отпускане на допълнителна федерална помощ, съобщиха от Белия дом.

Въпреки че Кентъки беше най-силно засегнат, шестима работници загинаха в склад на Амазон в щата Илинойс, след като сградата поддаде на напора на торнадото. В Арканзас бедствието се стовари върху старчески дом, което доведе до един от двата смъртни случая в щата. Четирима души са загинали в Тенеси, а двама в Мисури.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари