7 нови случая на коронавирус за област Русе

0
Заразени с КОВИД-19 са четири жени и двама мъже на възраст между 28 и 78 години
Заразени с КОВИД-19 са четири жени и двама мъже на възраст между 28 и 78 години

Заразени с КОВИД-19 са четири жени и двама мъже на възраст между 28 и 78 години

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие за област Русе са регистрирани шест нови случая на коронавирус, като един от тях е под домашна изолация на територията на друга област.

По отношение на случаите в Русенско, то става дума за четири жени и двама мъже на възраст между 28 и 78 години. Хоспитализиран е единствено най-възрастният от тях – 78-годишен мъж от гр. Русе. Той се намира на болнично лечение в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“.

Останалите пет души са в добро здравословно състояние и без сериозна симптоматика. Те са оставени под домашна изолация, като сред тях са 68-годишна жена от Щръклево и мъж на 51 години от Николово. При два от другите три случая е установена епидемична връзка. Две жени на 28 и 68 години са контактни на потвърден преди случай в семейството.

Общо броят на диагностицираните с COVID-19 в областта достигна 443, като активните случаи са 61. От тях 19 са на болнично лечение, а 42-ма са под домашна изолация.

Броят на мъжете сред активните случаи е 23, а жените са 38, което в проценти е съответно 38% и 62%. Почти без промяна остава разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 256 са жените, а мъжете са 186, което в процентно съотношение е респективно 58% и 42%.

За изминалите 24 часа няма новоизлекувани пациенти, което означава, че броят на оздравелите от началото на пандемията от COVID-19 в Русенско остава 358.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Жена се кара на мъжа си:
- Спри да пиеш и да лазиш, че детето гледа от тебе и трета година не може да проходи.

Харесай Дунавмост във Фейсбук