53 новозаразени с коронавирус в Русенско

0
В две общини няма нови случай на инфекцията
В две общини няма нови случай на инфекцията

В населените места от две общини в Русенско няма заразени с коронавирус през вчерашния ден. Става дума за Борово и Сливо поле.

Иначе новите случаи на Covid-19 в областта са 53, като 38 от тях са в община Русе. От останалите петнайсет заболели шестима са от Бяла, четирима от Ценово, по двама от Ветово и Две могили, както и един от Иваново. Същевременно за изминалото денонощие са починали две жени с положителен тест за коронавирус.

Активните случаи са 889, като от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в Русенско станаха 15 892, а преболедувалите остават 14 022. На болнично лечение към момента в областта се намират 232-ма души, като 47 от тях са в реанимация. Свободните легла са 77, от които 9 са за интензивни грижи.

Справка в Единния информационен портал показва, че областта се нарежда на девето място по заболеваемост в страната. През вчерашния ден няма област без нови случаи, като с най-малко са Враца и Добрич – с по 18.

До момента в областта са извършени 67 014 имунизации, като повторна доза са получили 33 372 лица.

Днес ще работят два „зелени коридора“. Без необходимост от предварително записване на час, ваксини ще бъдат поставяни от 12.00 до 18.00 часа в МБАЛ „Юлия Вревска“ в Бяла. Същевременно в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ имунизации ще се извършват също от 09.00 до 16.00 часа, но за поставяне на ваксина различна от тази на „Пфайзер“ ще трябва предварително записване на телефон: 082/ 813 – 903.

Навсякъде са осигурени достатъчно количества от всички налични видове ваксини, така че да може да бъде направен избор между иРНК и векторни препарати. Ваксините, които ще се прилагат са на „Пфайзер“, „Модерна“ и еднодозовият препарат на „Янсен“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари