5 сигнала вдигнаха на крак пожарникарите в Русенско

0
При единият е съобщено, че има затиснат човек при катастрофата на пътя Русе - Бяла
При единият е съобщено, че има затиснат човек при катастрофата на пътя Русе - Бяла Снимка: Кадър: TVN

5 сигнала са наложили намесата на екипите от РДПБЗН за изминалото денонощие.

Вчера по обед, в 11:57 часа, е сигнализирано за пожар в суха трева и отпадъци  в района на ул. "Кръстец" в Русе. До 12:57 часа възникналото горене е било потушено от екип на Първа РСПБЗН. Произшествието се е разпростряло на площ от около 5 000 кв. м. в края на улицата, близо до боровата гора, но огнеборците не са допуснали разпространението на огъня към нея.

Пожар в сухи треви и храсти са гасили беленските огнеборци вчера в следобед. Във времето от 15:21 до 16:07 часа те са потушили горенето на площ от около 3 0000 кв.м., възникнало близо до пътя от с. Стърмен към с. Долна Студена. След прибирането на екипа е получен и сигнал за пожар в сметището в с. Стърмен, но при отиване на посочения адрес се е оказало, че сигналът е лъжлив, не е открито горене.

В 17:40 часа е постъпила информация за горене в сухи треви и храсти и в землището на с. Чилнов. Там до 19:50 часа екип от РСПБЗН - Две Могили е  извършвал гасителни дейности. Пожарът е бил извън урбанизирани територии и се е разпрострял на площ от около 10000 кв.м.

Екип от сектор „Спасителни дейности“ при РДПБЗН вчера е бил пратен, заради сигнал за затиснат човек в кола, при катастрофата, станала на 9-ия километър по пътя Русе – Бяла. При пристигане на място е установено, че няма затиснати хора. Служителите са предприели мерки за обезопасяване на автомобилите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари