5 министерства обявиха война на наргилето

2
Темата с пушенето му стана актуална след брутално убийство в Бургас
Темата с пушенето му стана актуална след брутално убийство в Бургас

Представителите на министерствата на здравеопазването, икономиката, вътрешните работи, земеделието и образованието, здравни експерти и такива от местната власт ще влязат в междуведомствена работна група, която трябва да предложи мерки за ограничаване на употребата на наргилета и растителни изделия за пушене, предаде БТВ.

Днес заместник-министърът на здравеопазването с ресор опазване на общественото здраве Светлана Йорданова, експерти от Националния център по обществено здраве и анализи и от МЗ са обсъдили наличните научни доказателства относно здравните рискове и последиците за здравето на пушещите наргиле.

По предложенията на работната група, която ще заработи от 30 август, здравното министерство може да разработи законови промени.

Наргиле у нас се пуши масово от повече от 10 години, като напоследък това става не само в тематични барове и у дома, но и в повечето от по-известните заведения в столицата и по курортите. Темата за него обаче стана актуална след бруталното убийство на 11-годишно момиче в Бургас, дошло след спор между него и 15-годишно момче къде да пушат.

Източник: Бтв
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Името ми на японски е Биралочи Яко.

Харесай Дунавмост във Фейсбук