5 години затвор за хулиганите зад волана

0
Между три и пет години ще лежи в затвора всеки, за когото се докаже, че е участвал в нерегламентирани гонки по българските пътища
Между три и пет години ще лежи в затвора всеки, за когото се докаже, че е участвал в нерегламентирани гонки по българските пътища

Между три и пет години ще лежи в затвора всеки, за когото се докаже, че е участвал в нерегламентирани гонки по българските пътища – това решиха депутатите, като приеха окончателно промени в Наказателния кодекс.

Народните представители коригираха член 325 от НК, където са указани последствията за непристойни действия, които грубо нарушават обществения ред.

В параграфа вече има нов текст, който регламентира какво се случва, когато хулиганът е извършил въпросните деяния при управление на моторно превозно средство.

Членове на правната комисия обясниха в Народното събрание, че новите срокове за изтърпяване на наказанията се отнасят и за побойниците на пътя. Досега те се наказваха с максимум две години, пробация или обществено порицание. След като промените бъдат обнародвани и влязат в сила, най-лекото, с което могат да се отърват участниците в гонки и побойниците, е отнемане на шофьорската книжка.

По време на заседанието си парламентът отхвърли предложението в затвора да се отива при превишаване на скоростта с над 60 км/ч в рамките на населените места.

Източник: Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари