480 лева глоба за държане в ръка на телефон по време на шофиране

56
Русенец ще трябва да плати солената глоба, наложена в Нидерландия
Русенец ще трябва да плати солената глоба, наложена в Нидерландия

240 евро ще трябва да плати български гражданин за държане в ръка на мобилен телефон по време на шофиране в чужбина

Състав на Окръжен съдРусе призна решение, с което в Нидерландия е била наложена глоба на мъж от гр. Русе заради извършено от него нарушение на Кодекса за движение по пътищата. 22-годишният Х. В. е бил санкциониран за това, че на 10.07.19г. в 16,07 часа на конкретен пътен участък – Ouderkerk ann de Amstel, Rijksweg A9 държал в ръка мобилен телефон по време на шофиране. Нидерландските власти са постановили българският гражданин да плати глоба в размер на 240 евро.

Производството в Окръжен съдРусе е образувано след изпратено от полицията в град Zaandijk удостоверение за прилагането на принципа на взаимно признаване на финансовите санкции, наложени в държави-членки на Европейския съюз.

Наведените твърдения от лицето, че е ползвал слушалки, „не могат да обусловят вземането на решение, различно от положително такова по отношение на искането, след като остава неподкрепено от доказателства, както и предвид принципната необходимост и съответност подобни твърдения да се излагат в протичане на административната процедура по наказване /установява се, че бил уведомен за тези си права – от съдържанието на удостоверението, а и от изрично лично изявление в съдебно заседание/, а не при протичане на настоящото производство, изключващо ревизия на фактите по вече влезлия в сила санкционен акт на Нидерландските власти“. С тези мотиви съдът разпореди българският гражданин да плати левовата равностойност на наложената му глоба.

Решението подлежи на обжалване в 7-дневен срок пред Апелативен съд - гр. Велико Търново.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Женското "НЕ СЕ СЪРДЯ" е като зъболекарското "НЯМА ДА БОЛИ!"

Харесай Дунавмост във Фейсбук