47 нови случая на Ковид - 19 отчитат от РЗИ в Русенско

1
Активните случаи към момента са 57, от които 10 души са на болнично лечение
Активните случаи към момента са 57, от които 10 души са на болнично лечение

Активните случаи към момента са 57, от които 10 души са на болнично лечение

47 нови случая на Ковид-19 отчитат от Регионалната здравна инспекция в русенско през изминалата седмица. Сред заразените за последните седем дни няма деца. За сравнение в периода между 27-и март и 2-и април заболелите бяха 52. Активните случаи към момента са 57, от които 10 души са на болнично лечение. През последната седмица трима души с положителен тест за коронавирусна инфекция са починали.

Колкото до имунизациите, поставените дози за изминалите седмица са 16. От началото на пандемията до днес установените случаи на коронавирус в областта са общо 38 047, като от тях 1982 души са починали. До момента в област Русе са извършени 134 948 имунизации, като със завършен имунизационен курс са 58 903 души. Бустерна доза пък е направена на общо 28 071 русенци. Бустер с адаптирана ваксина е поставен на 2126 души, сочи справка в Единния информационен портал.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари