400 семейства са подали молби за помощ за първокласник

0
Сумата, която се дава на одобрените семейства, е в размер на 250 лева
Сумата, която се дава на одобрените семейства, е в размер на 250 лева Видео: TVN

Близо 400 семейства са подали молби за отпускане на еднократна помощ за първокласник са подадени в Русенско до момента, съобщиха от Регионалната дирекция „Социално подпомагане“.

Сумата, която се дава на одобрените семейства, е в размер на 250 лева.

Право на подпомагане имат семейства, които са записали децата си в първи клас. Задължително условие, за да получат тези средства, е средният месечен доход на член от семейството да не надхвърля 450 лева.

Към момента в област Русе са приети 394 заявления за отпускане на еднократна помощ, издадени са 255 заповеди за отпускане за 264 деца, а 135 заявления все още се обработват. В двумесечен срок от началото на учебната година ще бъдат извършени проверки относно постъпване на училище. Помощта ще се възстановява от семейството, ако детето е само записано, но не е тръгнало на училище и не посещава училище поне три поредни месеца или шест месеца в рамките на цялата учебна година“, каза директорът Милена Влахова, предава TVN.

Здравословни или други причини с основателен характер ще могат да оправдаят отсъствията на първокласниците от училище.

Еднократна помощ, без да се взема доходен критерий, могат да получат и деца, които са с трайни увреждания, такива с един жив родител или настанени в приемни семейства или роднини.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари