4 грешки, които водят до повреди в пералните машини

2
Често се случва пералните машини да се развалят, защото потребителите не четат инструкциите
Често се случва пералните машини да се развалят, защото потребителите не четат инструкциите

Това са най-честите грешки, които водят до повреди в перални машини - как да ги избегнем?

Всеки ден правим грешки, които могат да доведат до сериозни повреди в нашите перални машини. И все пак, когато се случи това, обвиняваме всекиго друг, освен себе си. Често се случва пералните машини да се развалят, защото потребителите не четат инструкциите или не обръщат джобовете с мръсни дрехи.

Така че, за да избегнем такива грешки, е важно да знаем кои са те и как да ги избегнем. Ето четирите най-чести грешки, които правим при използване на перални машини и как да ги избегнем:

Грешка 1: Претоварване на барабана

Когато мокрите дрехи тежат много, те могат да повредят мотора на пералната машина. Ако претоварим барабана, той няма да може да се върти и да пере ефективно. Затова е важно да изперем количеството дрехи, което сме предвидили за пералната машина и да не ги претоварваме.

Грешка 2: Малки предмети

Малки предмети като чорапи, кърпи, кърпички и други лесно могат да се загубят в барабана на пералната машина. Те могат да се озадачат в процепите между барабана и да предизвикат повреди. Затова е препоръчително да перем малките детски дрехи, кърпи и кърпички в торби за пране.

Грешка 3: Монети

Монети и други метални предмети, които се намират в джобовете на дрехите, могат да повредят барабана на пералната машина. Те могат и да попаднат в канализационната система, където могат да причинят неизправности. Затова е важно да се уверим, че всички монети и метални предмети са отстранени преди пренасяне на дрехите в пералната машина.

Грешка 4: Количество перилен препарат

Надлъжното използване на перилния препарат може да натрупа излишък от препарата в барабана на пералната машина. Това може да доведе до проблеми с изтичането на водата и да предизвика корозия в барабана. Затова е важно да дозираме перилния препарат правилно и да го използваме според инструкциите.

Избягването на тези четири грешки може да помогне да удължим живота на нашите перални машини и да избегнем сериозни повреди. Затова е важно да прочетем инструкциите за употреба на пералната машина и да следваме съветите за правилно използване на уреда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Михаил
    Що за глупости? Сега разбрах, че мръсните чорапи могат да озадачават, а перилният препарат да бъде поставен надлъжно. Може и да е преведено с гугъл, но поне го прочетете, преди да го публикувате!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари