350 овощни дървета пострадаха при пожари в Русенско

0
Нанесени са щети на 200 овошки в Борисово и на 150 в района между Пиргово и Мечка
Нанесени са щети на 200 овошки в Борисово и на 150 в района между Пиргово и Мечка

Нанесени са щети на 200 овошки в Борисово и на 150 в района между Пиргово и Мечка

През последното денонощие екипите на пожарната са реагирали на 9 сигнала. Три са били за оказване на техническа помощ, четири за пожари в сухи треви и отпадъци, при които не са нанесени щети. В два от случаите има отчетени загуби.

Едното произшествие е възникнало в село Борисово, където първо са се били запалили сухи треви в дворни места, а от там огънят е навлязъл в овощна градина нанасяйки щети на около 200 броя дървета. Там са работили екипи на РСПБЗН - Сливо поле и Втора РСПБЗН - Русе за времето от 12:36 до 15:55 часа.

Между 15:50 и 18:00 часа служители от Първа РСПБЗН са изпратен на сигнал за горящи сухи треви в района на пътя между село Пиргово и село Мечка. Там е възникнало запалване в крайпътна ивица, като огънят е навлязъл в овощна градина и е нанесъл щети на около 150 млади овощни дървета. Горенето е ликвидирано на площ от около 600 кв.м.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари