350 милиона лева са инвестирани в противопожарната служба

0
Средствата са от спечелени европроекти.
Средствата са от спечелени европроекти.

Близо 350 млн. лева са инвестирани в българската противопожарна служба.

Средствата са от спечелени европроекти. Това съобщи в Русе директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов

Закупени са нова противопожарна техника - повече от 1100 автомобила, лични предпазни средства, ремонтиран е и сграден фонд. 

По думите му в момента се работи по европроекти на приблизителна стойност около 54 млн. лева. Ремонтират се 23 сгради. 

Николов присъства в крайдунавския град на среща, свързана с европроекта "Инвестиции за безопасен регион: окръг Гюргево и област Русе", изпълняван от противопожарната служба в Русе, в партньорство с Окръжния съвет в Гюргево. Той е на стойност 5,8 млн. евро и е финансиран по програмата "INTERREG V-A Румъния-България 2014-2020". Срокът за изпълнение е три години.

От българска страна по проекта ще бъдат ремонтирани сградите на Първа районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" в Русе. Ще бъдат закупени обзавеждане и компютърна техника. 

Николов коментира пред журналисти, че е нужно развиването на доброволчеството. 

"Няма как, въпреки че сме една от най-големите структури в страната - повече от 8000 души е нашата Главна дирекция, да можем да покрием на 100 процента цялата страна, нужно е да развием и доброволчеството", каза Николов. 

Той информира, че почти 3000 са доброволците в България, организирани в 231 общини. Всички те са преминали обучение, почти всички разполагат с лични предпазни средства. 
 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари