330 полицаи пазят русенци в деня на балотажа

0
МВР - Русе припомня какво е забранено в деня на изборите - 13 ноември
МВР - Русе припомня какво е забранено в деня на изборите - 13 ноември

В ОДМВР - Русе е създадена организация за обезпечаване на обществения ред, спокойствието и сигурността на гражданите на територията на областта по време и след приключване на втория тур на изборите за президент и вицепрезидент на Република България на 13 ноември 2016 година.

Отново около 330 служители от ОДМВР - Русе, Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” - Русе, Жандармерия и Гранична полиция ще бъдат пряко ангажирани със сигурността на местата за гласуване и мероприятията, свързани с вота. Те ще осъществяват охрана на над 320 секции в областта.

Външната охрана на местата за гласуване и изборните книжа ще бъде поета от служителите на МВР в 18:00 ч. на 12 ноември 2016 г., след запечатването на изборните секции и ще продължи до приключване на гласуването и предаване на протоколите в Районната избирателна комисия на 13 ноември 2016 г.

НАПОМНЯМЕ, че в изборния ден служителите ще следят в местата за гласуване да не влизат лица, които носят оръжие или предмети, опасни за живота и здравето на хората, както и лица в явно нетрезво състояние. Няма да бъде допускано внасянето на обемисти пакети и багаж. Забранено е паркирането на моторни превозни средства в непосредствена близост до секциите, както и оставянето на вещи без надзор.

Служители на ОДМВР - Русе ще осигуряват безопасността при транспортиране на бюлетините до местата за съхранение и предаване на изборната документация на секционните избирателни комисии и бюра. С полицейска охрана ще бъдат обезпечени и МПС, превозващи бюлетините и протоколите до РИК след приключване на изборния ден. От РИК до ЦИК София материалите също ще бъдат осигурени с полицейска охрана.

Служителите от сектор “Български документи за самоличност” ще съдействат отново на българските граждани, които желаят да упражнят правото си на глас.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари