Над 300 магистрати са подали неверни имуществени декларации

2
Проверено е имуществото на 9962 лица, включително наличностите по банковите им сметки към 31 декември 2021 година
Проверено е имуществото на 9962 лица, включително наличностите по банковите им сметки към 31 декември 2021 година Снимка: БГНЕС

Проверено е имуществото на 9962 лица, включително наличностите по банковите им сметки към 31 декември 2021 година

В 301 декларации относно обстоятелства за имуществото на съдиите, прокурорите и следователите, е установено несъответствие между декларираните факти и получената информация, информира пресцентърът на Инспектората към Висшия съдебен съвет. 

Предмет на проверка бе съответствието на декларираните обстоятелства за имуществото на съдиите, прокурорите и следователите, на техните съпрузи или лицата, с които се намират във фактическо съжителство на съпружески начала, както и на ненавършилите им пълнолетие деца.

В хода на проверките се извърши съпоставка между декларираните факти и получената информация от съответните публични регистри, в които декларираните обстоятелства подлежат на вписване, обявяване или удостоверяване.

Фактически е проверено имуществото на 9962 лица, включително наличностите по банковите им сметки към 31 декември 2021 година.

Проверени са 4132 ежегодни декларации за имущество и интереси за 2021 година, подадени от съдии, прокурори и следователи. В 3831 от проверените декларации е установено съответствие между декларираните факти и получената информация.

В 301 декларации е установено несъответствие между декларираните факти и получената информация, за което деклараторите са уведомени писмено, като им е даден 14-дневен срок за отстраняване на непълнотите и грешките в декларираните обстоятелства.

Към настоящия момент са подадени 222 коригиращи декларации, като в 191 от тях несъответствието е отстранено, а за останалите 31 - проверките не са приключили.

В 79 от случаите 14-дневният срок за подаването на коригираща декларация все още не е изтекъл, се казва в прессъобщението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Мунчо
    Е, разбира се има различни техники за прикриване на незаконно придобити имущества. И тези техники се използват от далеч повече от т.нар. "магистрати".
  • 5
    1
    123
    да се разбира 301 масона и члена на други анти-чивешки организации лъжат безобразно в очите на хората но очакват , когато същите са пред тях да говорят истината.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари