3 години затвор за шофьор, причинил смъртта на двама души

0
При фаталният инцидент, станал в района на Сливо поле, са пострадали и още 6 души
При фаталният инцидент, станал в района на Сливо поле, са пострадали и още 6 души Снимка: Dunavmost

3 години затвор за шофьор, причинил смъртта на двама души в района на гр. Сливо поле.

Обвинителният акт е внесен в съда от Окръжна прокуратура – Русе. П. С. е признат за виновен за това, че на 02.05.2014 г. в района на гр. Сливо поле, обл. Русе, при управление на автобус, нарушил правилата за движение по пътищата, като водач не е контролирал непрекъснато пътното превозно средство, което управлява, при което причинил по непредпазливост смърт на двама човека и средни телесни повреди на шест пътника - престъпление по чл. 343, ал.4, вр. ал. 3, вр. чл. 342 от НК.

На 02.05.2014 г. П.С. управлявал бус с общо 19 места, като потеглил по разписание от автогара в Русе посока гр. Силистра. Докато пътували, пътничката, която седяла зад шофьора се оплакала, че е много горещо и й е станало лошо и помолила шофьора за свеж въздух, като станало ясно, че тя не знае как да настрои климатика над седалката й. Опитвайки се да помогне на жената, П.С. извъртял тялото си назад, като опитал с ръка да настрои климатика. В момента, в който погледнал назад, бусът станал нестабилен, навлязъл в насрещната лента за движение и се преобърнал два пъти през таван, в резултат на което две от пътничките загинали, а останалите получили различни наранявания.

Делото е разгледано на три съдебни инстанции, като първоинстанционното производство е проведено по реда на съкратено съдебно следствие, при което подсъдимият се е признал за виновен и приел изцяло фактите, изложени в обвинителния акт на прокуратурата. П.С. е осъден на три години и четири месеца лишаване от свобода при общ режим и е лишен от право да управлява МПС за срок от пет години.

Присъдата е влязла в сила и лицето е приведено в затвора.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари