22-годишен мъж от Русе е сред новозаразените с COVID-19

0
Пациентът е без сериозни оплаквания
Пациентът е без сериозни оплаквания

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на област Русе са установени три нови случая на коронавирус.

Става дума за две жени на 43 и 76 години съответно от гр. Русе и село Щръклево, както и за 22-годишен мъж от гр. Русе.

Мъжът е без сериозни оплаквания и е оставен под домашна изолация, докато двете жени са на болнично лечение.

76-годишната жена е приета в Университетска болница „Канев“, а 43-годишната жена е настанена в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“. За момента и двете са в стабилно състояние.

Общо броят на диагностицираните с COVID-19 в областта стана 422-ма души, като активните случаи са 52. От тях 17 са на болнично лечение, а 35 са под домашна изолация.

Понастоящем броят на мъжете сред активните случаи е 23-ма, а жените са 29, което в проценти е съответно 44% и 56%. Почти без промяна остава разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 242 са жените, а мъжете са 180, което в проценти е респективно 57% и 43%.

За изминалите 24 часа няма новоизлекувани пациенти, което означава, че броят на оздравелите от началото на пандемията от COVID-19 в Русенско остава 348.

Припомняме, че Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари