200 милиона души са в ледената прегръдка на мощна буря в САЩ

6
Стихията все 12 жертви и остави над 1,5 милиона души без ток
Стихията все 12 жертви и остави над 1,5 милиона души без ток Снимка: Getty Images

Стихията все 12 жертви и остави над 1,5 милиона души без ток

Около 200 милиона американци вече усещат ледената прегръдка на мощна зимна буря, която е свързана с най-малко 12 смъртни случая преди празничния уикенд, предаде БГНЕС.

Повече от 1,5 млн. души останаха без ток, а хиляди полети бяха отменени вчера (23 декември).

В Южна Дакота някои затрупани от снега американски индианци съобщават, че са изгаряли дрехи, за да се стоплят, след като са изчерпали горивото.

В Канада Онтарио и Квебек понесоха основната тежест на бурята, като стотици хиляди хора бяха лишени от електричество.

Голяма част от останалата част на страната, от Британска Колумбия до Нюфаундленд, е в режим на екстремни студове и предупреждения за зимни бури.

Огромната буря се простира на 2000 мили (3200 км) от Тексас до Мейн, а Националната метеорологична служба (NWS) заяви, че картата ѝ от петък "показва едно от най-мащабните тежки зимни метеорологични условия в историята на страната".

Температурите за жителите на Хюстън, най-населения град в Тексас, бяха 20F тази сутрин и оттогава почти не са се повишили. Това е рязък контраст в сравнение със средните 50 градуса през по-голямата част на декември.

Тексасците се стягат за зимните си палта, много от тях за първи път. Повечето домове не са снабдени със соли за отблъскване на снега, нито пък градските бюджети са обезпечени със средства за снегопочистващи машини. Камините са по-често декоративни, отколкото функционални.

Температурите в Елк Парк, Монтана, паднаха до -50F (-45С), а градчето Хел, Мичиган, е напълно замръзнало.

В районите на Пенсилвания и Мичиган се прогнозират обилни снеговалежи. В Бъфало, Ню Йорк, се очакват поне 90 см. сняг.

В Нова Англия, Ню Йорк и Ню Джърси са наблюдавани наводнения по крайбрежието.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    6
    Младен
    Копелета си го заслужават
  • -2
    5
    ЖалкиНищожества
    Искам да шибам отзад Венелина, от кенеф-медията Факти, със сурвакарски крив ако по гърбината, за здраве и берекет. И да пише повече статии,и репортажи за фалосЕ, и ма(и)нджи.
  • 2
    4
    АнатемаКраваре
    Боли ме хойя ! Мрете краварЕ!
  • 9
    3
    КЛклКЛ
    ШОК: джо бидон е бесен на снежната буря! Той я намрази и я обвини в потъпкване на мултикултурализма! Той заповяда на белия дом да поправи тази "грешка на природата", като направят снегът да е черен и по възможност да пръска хомосексуални ценности!
  • 10
    2
    йккк
    И понеже снежната буря е бяла, обвинете снежната буря в расизъм, защото и снежната буря трябва да е черна, след като вече подменихте историята си!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари