Тежките зимни условия в САЩ погубиха най-малко 50 души

0
Ниските температури, снеговалежите и поледицата правят пътищата особено опасни
Ниските температури, снеговалежите и поледицата правят пътищата особено опасни

Ниските температури, снеговалежите и поледицата правят пътищата особено опасни

Най-малко 50 души са загинали тази седмица в САЩ в резултат на тежките зимни условия в страната, съобщиха властите и местни медии, цитирани от Франс прес и БТА.

Ниските температури, снеговалежите и поледицата правят пътищата особено опасни, смущават въздушния транспорт, водят до затваряне училища и оставят хиляди домакинства без ток. Милиони американци са получили предупреждение за лошо време.

Здравните власт в източния щат Тенеси съобщиха за 14 смъртни случая, причинени от тежките метеорологични условия. По данни на полицията пет жени са загинали във вторник при катастрофа на магистрала в североизточния щат Пенсилвания. Пет смъртни случая, свързани с мразовитото време, са установени в източния щат Кентъки, каза губернаторът.

Противопожарната служба в Портланд съобщи, че в северозападния щат Орегон трима души са били ударени от електрически ток, когато електропровод паднал върху автомобила им по време на снежна буря в сряда. Според уебсайта "Пауъраутидж" (Poweroutage.us) пак в Орегон без електричество снощи са били 75 000 души, а губернаторът е обявил извънредно положение.

Лошото време е взело жертви също в щатите Илинойс, Канзас, Ню Хемпшир, Ню Йорк, Уисконсин и Вашингтон.

По данни на уебсайта "Флайтъуеър" (Flightaware.com) са отменени 1100 полета, а 8000 други са отложени.

Очаква се в някои райони, като централните части на страната например, застудяването да продължи и през уикенда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Не ме интересува за САЩ.
    Не искам новини от там.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари