2 тона отпадъци събраха от почистването в Русе

6

Пенчо Милков също се включи като доброволец

До 14 ч. на територията на община Русе бяха събрани почти 2 тона отпадъци в рамките на кампанията на БТВ "Да изчистим България заедно"

Над 50 служители на общинската администрация също се включиха в инициативата, като почистиха междублоковите пространства и детските площадки в Широкия център, кв. Възраждане и Младежкия парк.

"Не бива и не можем да разчитаме на националната кампания, за да пазим общия ни дом чист. Трябва да го правим ежедневно. Това показва грижата и любовта ни към него“, каза кметът Пенчо Милков. Той също се включи в кампанията, като почиства с граждани и доброволци от сдружение "СъГраждани" Парка на възрожденците. Сред най-често срещаните отпадъци се оказаха фасове и мокрите кърпички, които се разграждат средно за над 100 години. Не липсваха и пластмасови бутилки от вода и безалкохолни напитки, кенчета и пластмасови опаковки, които лесно могат да бъдат изхвърлени в цветните контейнери, а след това и рециклирани. Събраните отпадъци от акцията бяха извозени от сметосъбиращата фирма „НЕЛСЕН чистота“ ООД.

Съгласно дадените указания от Министерството на околната среда и водите няма да бъдат начислявани такси за събраните и депонирани отпадъци от инициативата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    5
    Хигиенично
    За съжаление най-големият боклук все още не е изчистен, но и това ще стане през 2023 година.
  • 7
    4
    До 2
    Да, обаче в развитите общества има и санкции с възпитателна цел - хвърлил си фас, плащаш 20 евро. Явно тук е необходим такъв почин, но няма кой да го създаде.
  • 3
    3
    dgd
    До 2 Има една много поучителна приказка по темата. "Сливи за смет"
  • 13
    2
    Гост
    А в развитите страни обществата са научени просто да не си хвърлят боклуците където им падне. И си имат и организирани и ефективно работещи комунални служби. А тук явно трябва да компенсираме тези недостатъци с ангария.
  • 13
    1
    dgd
    Браво! Тази година 2 тона, другата 20 тона.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари