9 000 доброволци чистиха Русе днес

1
Русе се включи в националната кампания "Да изчистим България заедно"
Русе се включи в националната кампания "Да изчистим България заедно"

9020 доброволци от област Русе участваха в десетото юбилейно издание на националната кампания „Да изчистим България заедно“

В нея се включиха и представители на Областна администрацияРусе, които почистваха района на Парка на младежта. Там те събраха близо 20 чувала с отпадъци, които съдържаха предимно пластмасови бутилки, найлонови торбички, кенчета и празни кутии.

Почистените места от доброволците в региона са 337, а ремонтираните съоръжения са поне 5. Изчистени са 10 нерегламентирани сметища. В инициативата са се включили 28 неправителствени организации, 27 училища и повече от 100 фирми и ведомства.

Посочените данни са към 15.30 часа днес, уточниха от Областна администрация

Акция по почистване протече и в Парка на Възрожденците.

"С доброволците събрахме чували с отпадъци и стотици фасове, които се бяха натрупали сякаш с години в Парка на възрожденците", отбеляза Пенчо Милков във фейсбук. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    Типично
    Пак ли "видният еколог" Ванко седемдесетте децибела и найлоновата кесийка е изтипосан на снимката, докога реклами за този натеглив индивид? Толкова много други хора се включиха в тази добра и полезна инициатива та нямаше ли място и за тях. Той пред блока, където живее не е виждан да чисти, но за едната реклама е тръгнал в парковете. Какво стана с "екологичната детска площадка" дето строи, нещо не я рекламира за изборите?
  • 5
    4
    Гост
    Do 2: Луд ли си да му правиш забележка на монгола? Малко ли новини има за намушкани хора, след като са направили забележка на монгол? И за какво? За да си вдигнел фаса? И после кво? Пак ще го хвърли, ако не той, ще е някой друг. А онези, които имат сключен договор за почистване, пак ще си приберат парите. За какво да ставаш курбан?
  • 9
    3
    Красимир
    Миналата година беше почистването е Дружбите ако не ме лъже паметта, дори май имаше 2 отделни почиствания едното в началото, другото в края на лятото. В моя квартал не само циганите, но и доста НЕ-цигани също правят доста боклуци, но такова им е интелектуалното ниво. От година година града става все по-мръсен, а поддръжката видимо, не е на добро ниво.
  • 11
    2
    dgd
    Тази или миналата година имаше едно организирано почистване в "Дружбите". Буквално на следващия ден минавам покрай тротоара до спешната служба горе в дружбите и виждам един мангал в бус си хвърля бутилката от айряна на тревата. Мислех да се приближа и да му направя забележка, но бързо навързах фактите - сигурно е шофьора на докараните от някое село мангали - празнуваха в заведението зад ъгъла срещу спешната помощ. Така , че си продължих по пътя. Халал да са ни циганите в бъдещата Циганария,
  • 12
    1
    dgd
    Колко циганина имаше сред доброволците? 0 ? Е нали трябва някой да замърсява за да има и кой да чисти
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари