192 са новите случаи на КОВИД в Русенско, сред тях 25 деца

0
На болнично лечение в Русенска област се намират 221 души, като 41 от тях са в реанимация
На болнично лечение в Русенска област се намират 221 души, като 41 от тях са в реанимация

192 са новите случаи на коронавирус в област Русе за изминалото денонощие. Сред заразените вчера има 21 деца в училищна възраст и четири в предучилищна

Най-много нови случаи има в община Русе – 171. Седем заболели има в Бяла, шест в Сливо поле, трима в Иваново. По двама са в общините Борово и Ценово, а един в Две могили. Няма регистрирани случаи в община Ветово.

Оздравелите през вчерашния ден са 259. Двама мъже и две жени от община Русе с положителен тест за коронавирус са починали. Справка в Единния информационен портал показва, че областта се нарежда на тринайсето място по заболеваемост, а най-малко заразени има в Разград - 54.

На болнично лечение в Русенска област се намират 221 души, като 41 от тях са в реанимация. Свободните легла са 167, от които интензивните са 25. В Университетска болница „Канев“ има и предвидени четири интензивни легла за деца.

До момента в региона са извършени 120 024 имунизации, като повторна доза са получили 55 844 души. Бустерна доза имат общо 17 407 русенци. През вчерашния ден са ваксинирани 8 деца на възраст между 12 и 18 години и 8 между 5 и 11 годишна възраст.

Подробна информация относно функциониращите „зелени коридори“ може да намерите на уеб сайтовете на Регионалната здравна инспекция и Областна администрация – Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари